Андрю Флечър, музикант и основател на британската електронна група Депеш мод“,

...
Андрю Флечър, музикант и основател на британската електронна група Депеш мод“,
Коментари Харесай

Шок! Почина култов музикант от Депеш мод

Андрю Флечър, музикант и създател на английската електронна група „ Депеш мод “, е умрял на 60-годишна възраст. Това разкриха неговите сътрудници в обществените мрежи

" Шокирани сме и сме изпълнени с голяма горест от преждевременната кончина на нашия безценен другар, член на семейството Анди " Флетч " Флечър ", се споделя в известие във Facebook.

" Флетч " имаше същинско златно сърце и беше постоянно отсреща, когато имаш потребност от поддръжка, диалог, някого, с който да се посмееш или да изпиеш студена бира ", пишат от " Депеш Мод ".

Причините за кончината на музиканта не се оповестяват.

— Depeche Mode (@depechemode)

Роденият на 8 юли 1961 г. в Нотингам Андрю Джон Флечър е един от създателите на „ Депеш Мод “.

В началото на музикалната си кариера в края на 70-те години на XX век Флечър свири на бас китара дружно с Винс Кларк в групата „ Но романс ин Чайна “. По-късно към тях се причислява и Мартин Гор, с който основават плана „ Композишън ъф саунд “. Тримата основават по-късно „ Депеш Мод “ заедно с вокалиста Дейв Геън.

Освен музикант, Андрю Флечър беше и управител на „ Депеш Мод “. Флечър основава и звукозаписното студио „ Тоуст Хавай “. Изявяваше се и като диджей.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР